Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Το κάνω μόνο μόνο για να υπάρξει δικαιοσύνη, δεν γίνεται ένα ακόμη άτομο να με εκμεταλλευτεί και να μην υπάρξει δικαιοσύνη». Με αυτά τα λόγια ο 25χρονος Αιγύπτιος, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, κατέθεσε στο δικαστήριο για ποιο λόγο κατήγγειλε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Πρόκειται για τον δεύτερο καταγγέλλοντα ο οποίος έχει στραφεί κατά του σκηνοθέτη για βιασμό. Όπως υποστήριξε ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε το 2015 στην Επίδαυρο όταν ήταν 17 ετών. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο στις 24 Ιουλίου 2015 πήγε με τον σκηνοθέτη και έναν φίλο του στην Επίδαυρο.

«Την πρώτη ημέρα βγήκαμε στη βεράντα είδαμε όλη την Επίδαυρο. Καθίσαμε στη βεράντα, βάλαμε μουσική, συζητήσαμε και πήγαμε στο χωριουδάκι να πιούμε ένα καφέ (…) Ανεβήκαμε πάνω ήμασταν κουρασμένοι και πέσαμε για ύπνο. Την άλλη ημέρα το πρωί πήγαμε όλοι μαζί στη παραλία κάναμε ηλιοθεραπεία, γυρίσαμε στο δωμάτιο κάναμε μπάνιο και μετά καθίσαμε στη βεράντα και ήταν να πάμε στο θέατρο».

Πρόεδρος: Πήγατε για τριήμερο εκεί για διακοπές ή για κάποιους επαγγελματικούς λόγους του κατηγορούμενου;
Μάρτυρας: Ήταν τριήμερο για διακοπές μας είχε πει ότι θα πάμε σε παράσταση. Πέρναγα πολύ καλά. Ήμουν με τον κατηγορούμενο με ένα άνθρωπο που ήμουν πολύ ερωτευμένος».

Ο νεαρός άνδρας συνέχισε την κατάθεσή του μιλώντας για το βιασμό που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον σκηνοθέτη.

«Ήταν πια μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Καθίσαμε και οι τρεις στη βεράντα. Ο κατηγορούμενος έβαλε τζιν. Ήμουν κουρασμένος και τους είπα: «παιδιά κλείνουν τα μάτια μου, πάω για ύπνο». Πήγα στο δωμάτιο, ξάπλωσα και ήμουν με ένα σορτσάκι και μια μπλουζίτσα. Κοιμήθηκα μέσα σε λεπτά. Κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω πόνο στη πλάτη, να με τραβάει προς τα πάνω ο κατηγορούμενος».

Πρόεδρος: Ήσασταν μπρούμυτα στο κρεβάτι;
Μάρτυρας: Ναι, και κατάλαβα στη μέση πόνο και τράβηγμα προς τα πάνω με δύναμη. Μου έβγαλε το σορτσάκι, εγώ ήμουν τότε 50 κιλά και ο κατηγορούμενος 30 κιλά παραπάνω από εμένα.»

Ο μάρτυρας συνέχισε να περιγράφει με λεπτομέρειες σεξουαλικές πράξεις, που όπως υποστηρίζει υπέστη από τον σκηνοθέτη και εμφανώς ταραγμένος γύρισε προς το μέρος του και τον ρώτησε: «Γιατί, πες μου εσύ γιατί…». Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, δεν ακούστηκε να του απαντάει.

Ο μάρτυρας συνέχισε την περιγραφή:

Μάρτυρας: Δε μπορούσα να μιλήσω, δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει, ήταν σαν το ζώο πάνω μου.
Πρόεδρος: Όταν αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε φωνάζουμε βοήθεια. Υπήρχε ο φίλος σας εκεί και άλλα διαμερίσματα ήταν νύχτα θα μπορούσαν να ακούσουν ίσως τις διαμαρτυρίες σας
Μάρτυρας: Είχα παγώσει, ήμουν φοβισμένος, ένιωθα ότι δεν θα σταματήσει. Ήταν η πρώτη φορά που ήταν τόσο βίαιος. Μετά από αυτό σηκώθηκε, δεν ξέρω που πήγε. Αυτό διήρκησε έξι με επτά λεπτά. Είχα παγώσει και έκλαιγα και θυμόμουν τα παλιά.
Πρόεδρος: Στον φίλο σας είπατε κάτι εκείνο το βράδυ;
Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να του το πω.
Πρόεδρος: Ήσασταν 17 ετών, ήταν φίλος σας, είχατε κάποιο στήριγμα…
Μάρτυρας: Ντρεπόμουν.
Πρόεδρος: Τι σκεφτόσασταν την επόμενη ημέρα;
Μάρτυρας: Ότι θέλω να φύγω να γυρίσω σπίτι μου. Επέστρεψα με τον κατηγορούμενο και τον φίλο μου, δεν υπήρχε άλλο μέσο να επιστρέψω. Με τον κατηγορούμενο δεν μιλάγαμε υπήρχε μια βαριά ατμόσφαιρα. Τα συναισθήματά μου για εκείνον τότε ήταν ανάμεικτα. Έλεγα δεν αξίζω τίποτα, όμως σκεφτόμουν ότι μου έλεγε πως με αγαπούσε. Ένιωθα οργή και θλίψη. Ήξερα ότι αυτό που έγινε δεν έπρεπε να γίνει. Ένιωθα στεναχώρια γιατί ένα άτομο που μου έλεγε ότι με αγαπούσε. Μετά όλα αυτά τα συναισθήματα τα πήρα και τα έβαλα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Κάποια στιγμή θα το ξεπεράσω…

Ο νεαρός άνδρας περιέγραψε αναλυτικά το πώς γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τον συνάντησε σε ένα gay friendly bar στο Μοναστηράκι και όπως είπε τον ερωτεύτηκε.

«Με ρώτησε με τι ασχολούμαι και του είπα μόντελινγκ. Και μου είπε «φαίνεται, είσαι πολύ όμορφος». Ενθουσιάστηκα εγώ. Μου είπε «θα μπορούσα να σε βοηθήσω πολύ, έχεις προσόντα». Λέω μέσα μου επιτέλους βρέθηκε ένα άτομο να με βοηθήσει. Μου επιβεβαίωσε όσα πίστευα εγώ για τον εαυτό μου και ότι μπορούσα να κάνω».

Πρόεδρος: Μέχρι την Επίδαυρο είχατε βρεθεί πολλές φορές;
Μάρτυρας: Είχα πάει αρκετές φορές και μόνος μου, αλλά είχα σχολείο, δεν βρισκόμασταν συχνά. Δεν κοιμόμουν στο σπίτι του. Σταδιακά άρχισε να παίρνει μπροστά η σχέση μας. Άρχισε να με φιλάει, να με βάζει πάνω του, ήταν πολύ ρομαντικά. Περίπου 1-2 μήνες μετά τη γνωριμία μας
Πρόεδρος: Όταν βγαίνατε έξω δίνατε την εικόνα ότι είστε ζευγάρι;
Μάρτυρας: Δεν το έκρυβα εγώ. Ούτε εκείνος αλλά δεν φιλιόμασταν έξω. Χάδια και τέτοια.

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ζήλευε τον Λιγνάδη, επειδή είχε σχέσεις με αλλά άτομα, και του είχε παραπονεθεί γι’ αυτό. Μάλιστα, εξήγησε ότι ερχόντουσαν και άλλοι ανήλικοι στο σπίτι, έκαναν σεξ και έπιναν τσιγάρα. Υποστήριξε σε, ότι μαζί με κάποια αλλά παιδιά, ήταν «τα παιδιά του Λιγνάδη».

«Αυτός μας έλεγε συνέχεια τα παιδιά μου, τα παιδιά μου. Και λέγαμε κι εμείς μεταξύ μας ότι ήμασταν τα «παιδιά του Λιγνάδη» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε. «Τον είχα ρωτήσει μια μέρα γιατί δεν ολοκληρώνουμε τη σχέση μας και μου είχε πει πως «ότι αγαπάς, δεν το γ@@ς.»