Στο εργοτάξιο της Αμαλιάδας βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τελετή έναρξης των εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου γίνεται παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ μαζί του βρίσκονται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλής, αλλά και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης. 

Το παρών δίνει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, με στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και της Ολυμπίας Οδού. Ο νέος αυτοκινητόδρομος είναι νέος άξονα μήκους 74,5 χλμ, ο οποίος θα έχει ταχύτητα μελέτης 120 χλμ./ώρα, 8 ανισόπεδους κόμβους, 15 γέφυρες και 64 διαβάσεις.

Θα διαθέτει Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης με Μονάδα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και αστυνομικό σταθμό. Στο νέο τμήμα θα λειτουργήσουν σταθμοί διοδίων με το αντίτιμο ανά χιλιόμετρο να είναι όσο και στους υπόλοιπους σταθμούς, δηλαδή 0,063 λεπτά. Συνολικά θα λειτουργήσουν 2 μετωπικοί και 2 πλευρικοί σταθμοί.

Στο Πάτρα-Πύργος θα λειτουργήσει και το αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων για όσους διαθέτουν πομποδέκτες της Ολυμπίας Οδού. Επίσης προβλέπονται σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, όπως και τουαλέτες ανά κάποια χιλιόμετρα.

Δείτε live την εκδήλωση τελετής:


Εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος