«Μαϊμού» αποδείχθηκε η ληστεία που είχε καταγγείλει στις 23 Μαρτίου ένας 52χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ στο Ηράκλειο, καθώς από την προανάκριση προέκυψε ότι την είχε... σκηνοθετήσει για να εισπράξει την αποζημίωση και είχε βάλει στην τσέπη του τα χρήματα!

Ο πονηρός πράκτορας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι, μόλις έκλεισε το κατάστημά του, του επιτέθηκαν τρεις άγνωστοι οι οποίοι τον είχαν παρακολουθήσει, τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και του άρπαξαν 4.000 ευρώ. Μάλιστα, είχε δώσει τότε λεπτομερή περιγραφή των φερόμενων ως δραστών, όπως αναφέρει το protothema.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξασφάλισαν πλάνα από κάμερες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή, που τον έδειχναν να φεύγει μόνος και να κινείται προς το σπίτι του, χωρίς να δέχεται επίθεση σε κάποιο σημείο. Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είπε ψέματα αποσκοπώντας στην αποζημίωση. Ο 52χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, που του άσκησε δίωξη για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση.