Ένα τέλος θέλει να βάλει ο δήμος της Πάτρας στο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη και κυρίως στους χώρους του παλαιού λιμανιού.

Ο μώλος της Αγίου Νικολάου έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο και απέραντο υπαίθριο πάρκινγκ που αράζουν το όχημα τους όσοι μπαίνουν στο κέντρο, αφήνοντας το εκεί για ώρες, παρόλο που γνωρίζουν ότι η στάθμευση απαγορεύεται.

Ειδικότερα τις καθημερινές και τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής η κατάσταση στον μώλο και στον παραλιακό δρόμο στο τμήμα Γούναρη – Αγίου Νικολάου είναι απερίγραπτη.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο δήμος σκοπεύει να προχωρήσει στην τοποθέτηση φυσικών και τεχνικών εμποδίων που ουσιαστικά θα απαγορεύουν στους οδηγούς να διέρχονται στον χώρο.

Τα εμπόδια αυτά θα μπουν στο ύψος του μώλου και στα σημεία εκείνα που εισέρχονται τα οχήματα. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Αναστασία Τογιοπούλου τα εμπόδια αυτά θα είναι είτε από τσιμέντο, είτε από μέταλλο.

Κατά συνέπεια ακόμα και αν οι οδηγοί παρανομούν και μπαίνουν στον μώλο για να παρκάρουν θα αποκλείονται αφού τα εμπόδια θα κλείνουν με αλυσίδες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη υπάρχουν σημάνσεις για την απαγόρευση της εισόδου των οχημάτων στον μώλο τις οποίες όμως οι δημότες αγνοούσαν.

Το περασμένο διάστημα το όλο ζήτημα το είχε αναλάβει η τροχαία που προσπάθησε να βάλει μία τάξη, ελέγχοντας τους χώρους και μοιράζοντας κλήσεις.

Όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Πάντως, προτού προχωρήσει στην τοποθέτηση εμποδίων ο δήμος θα φροντίσει να ενημερώσει τους πολίτες, τονίζοντας ότι αν παρανομήσουν θα αποκλειστούν εκεί.