Σάλο ξεσήκωσαν κατά κάποιο τρόπο οι τελευταίες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με τους κανόνες που αγωνίζονται οι γυναίκες στο τένις αναλογικά με τα χρήματα που κερδίζουν. Όπως είναι λογικό, κορυφαία ονόματα του γυναικείου τένις αντέδρασαν σε όσα είπε ο Έλληνας τενίστας.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Miami Open εξέφρασε την άποψή του ότι από την στιγμή που το prize money είναι το ίδιο σε άνδρες και γυναίκες ίσως να έπρεπε να παίζουν και αγώνες που θα κρίνονται στα 3 νικηφόρα σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε επίσης ότι οι γυναίκες έχουν αντοχές. Υπενθυμίζεται ότι στα Grand Slam στους άνδρες μπορούμε να έχουμε έως 5 σετ (3 κερδισμένα) και στις γυναίκες έως και 3.

Η ακριβής δήλωση Τσιτσιπά: «Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών -αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμ τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα Slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η πρώτη που αντέδρασε ήταν η Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Τσέχα πρώην Νο1 κόσμου ανέβασε το δημοσίευμα και το στόλισε με κάποια emojis που δείχνουν ότι δεν της άρεσε η δήλωση και είναι κακή ιδέα.

Αντέδρασε και η Ναόμι Οσάκα

Η Ναόμι Οσάκα, στο περιθώριο της πρόκρισής της στα προημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν, ρωτήθηκε για τη δήλωση του 24χρονου, που έχει προκαλέσει πολλή συζήτηση στον χώρο του τένις. «Θέλει να παίξει εννέα σετ; Αν προσπαθήσει να αυξήσει τα δικά μας σετ, θα αυξήσω τα δικά του», είπε η Γιαπωνέζα αθλήτρια.

Έπειτα, η ίδια ρώτησε δύο φορές «του έγινε αυτή η ερώτηση ή απλώς το ανέφερε;». Όταν έμαθε πως το ανέφερε μόνος του, η -επίσης 24χρονη- τενίστρια σημείωσε: «Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις, ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο και τέτοια πράγματα. Θα χρειαστεί επίσης πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά επίσης ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί».