Συστατικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γ. μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλ. πετιμέζι
2 κ.σ. κονιάκ
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ. γ. γαρίφαλο τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά διαλύεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις προσεχτικά μέχρι να αφρίσει.
Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνεις το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα χτυπάς με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
Προσθέτεις το αλεύρι μέχρι να δεις πως η ζύμη είναι μαλακή και απαλή.
Σε αυτό το σημείο σταματάς να χτυπάς με το μίξερ και ζυμώνεις με το χέρι προσθέτοντας λίγο αλεύρι όποτε χρειάζεται, μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC
Πλάθεις τη ζύμη σε λωρίδες και τις κόβεις σε μήκος που φτάνει τα 10εκατοστά.
Σχηματίζεις στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείς στο ταψί αφού προηγουμένως έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσεις από το χαρτί.

Πηγή: tlife.gr