Σε διευκρινίσεις για το έκτακτο επίδομα προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσουμε την τροπολογία έτσι ώστε το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει τις αλλαγές αυτές, το έκτακτο αυτό βοήθημα δεδομένου του διεθνούς κύματος ακρίβειας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αυτό που σκοπεύουμε, δεδομένου ότι έχουμε και κάποιες τεχνικές δυσκολίες με το ενδοτραπεζικό σύστημα πληρωμών, είναι Μεγάλη Τρίτη, η επιταγή ακρίβειας, αυτό το βοήθημα που δίνουμε στους ασθενέστερους, πιο συγκεκριμένα σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε ανασφάλιστους υπερήλικες, σε οικογένειες με παιδιά, σε ωφελούμενους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και σε ΑΜΕΑ, οι πιο ασθενείς, οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας να μπορέσουν να πάρουν τουλάχιστον 200 ευρώ και πάνω έκτακτο βοήθημα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα ακρίβειας» συμπλήρωσε η κ. Μχαηλίδου.

«Στους δικαιούχους του επιδόματος αναπηρίας, αυτό που παλιά λεγόταν προνοιακό επίδομα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους δικαιούχους του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων, των συμπολιτών μας που λαμβάνουν 360 ευρώ τον μήνα, είτε επειδή δεν έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα είτε επειδή έπαιρναν τις προηγούμενες συντάξεις του ΟΓΑ, αυτοί θα πάρουν 200 ευρώ τον μήνα. Οι ωφελούμενοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα πάρουν διπλό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Δηλαδή μια οικογένεια η οποία είναι 2 γονείς με παιδιά που παίρνουν 400 ευρώ αν έχουν μηδενικά εισοδήματα ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα δουν Μεγάλη Τρίτη άλλα 400 ευρώ στον λογαριασμό τους. 625.000 οικογένειες λαμβάνουν το επίδομα παιδιού, το οποίο δίνεται σε πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά. Ενδεικτικά, επειδή είναι σε σχέση με το πόσα παιδιά έχει μια οικογένεια και με το εισόδημά της, μια οικογένεια με 2 παιδιά που έχει εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ θα πάρει 420 ευρώ το έκτακτο επίδομα την Μεγάλη Τρίτη, θα πάρει δηλαδή 1,5 δόση ακόμα», διευκρίνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Μιχαηλίδου: Ένας στους τρεις Έλληνες θα λάβει έκτακτο βοήθημα αυτό το Πάσχα

Στο σύνολο, αυτά τα 325 εκατ. ευρώ που θα δοθούν Μεγάλη Τρίτη, αφορούν 3,2 εκατ. συμπολίτες μας επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου. «Ένας στους τρεις Έλληνες θα λάβει έκτακτο βοήθημα αυτό το Πάσχα στοχευμένα, όχι οριζόντια, γιατί αν πήγαινε οριζόντια δεν θα πήγαινε εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και επίσης τα ποσά θα ήταν αναγκαστικά χαμηλότερα. Μιλάμε για σχεδόν 1,5 εκατ. νοικοκυριά τα οποία αποτελούνται από 3,2 εκατ. πολίτες. Ένας στους τρεις Έλληνες θα λάβουν μια έκτακτη βοήθεια το Πάσχα αυτό, λελογισμένα έτσι όπως μας επιτρέπει και ο δημοσιονομικός χώρος ο οποίος υπάρχει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που περισσότερο έχουν ανάγκη κρατώντας και κάποιες δυνάμεις, μη γνωρίζοντας πόσο θα κρατήσει η οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία» προσέθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα πιστωθούν αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.