Η Πάτρα εντέλει αδιαφορεί για το καρναβάλι της; Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι μετά από το τέλος του καρναβαλιού και ενώ κοντεύει να περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε κανείς από τους φορείς ή και από τις δημοτικές παρατάξεις δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες να πραγματοποιηθεί μια εφ' όλης συζήτηση για το θέμα.

Το Πατρινό Καρναβάλι πέρασε, χωρίς ούτε και φέτος να γίνουν παρελάσεις, ενώ ο θεσμός παρά τον κόσμο που ήρθε στην Πάτρα, άφησε και αυτή τη χρονιά ανοικτές πληγές στην τοπική οικονομία.

Κι όμως ούτε για αυτό το θέμα έχει γίνει ένας κοινός απολογισμός από τους φορείς. Η συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν στο πλαίσιο ενός απολογισμού, αλλά κυρίως της αναπτυξιακής προοπτικής που θα πρέπει να δοθεί στο καρναβάλι για να πάρει μια κατεύθυνση εξωστρέφειας η οποία θα έχει την δυναμική να αφήνει το αποτύπωμα της στην τοπική οικονομία.

Τα δύο χρόνια της πανδημίας και η ακύρωση της διοργάνωσης (τουλάχιστον σε επίπεδο παρελάσεων) θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την Πάτρα για να γυρίσει σελίδα στο καρναβάλι της, να του δώσει έναν αέρα ανάπτυξης και γιατί όχι να κοιτάξει πώς να αξιοποιήσει αυτό το προϊόν που παράγει σε όλη την διάρκεια του έτους και όχι για ένα τριήμερο.

Θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να γίνει μια νέα αρχή. Η Πάτρα έχει ένα έτοιμο προϊόν που ακόμα όμως δεν έχει βρει τον τρόπο να το εκσυγχρονίσει, να το αναδείξει και να το προβάλει, καθιστώντας το ως ένα εξαγώγιμο προϊόν και να το αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων του.

Κι οι δυνατότητες που έχει το Πατρινό Καρναβάλι είναι μεγάλες. Η Πάτρα όμως; Ιδού το ερώτημα.