Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες στον παραλιακό δρόμο των Αραχωβιτίκων που μετά από την θεομηνία που έπληξε τον περασμένο Νοέμβριο την Πάτρα έχει ουσιαστικά κοπεί στα δύο και έχει γίνει απροσπέλαστος.

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ο δρόμος του χωριού που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει αρκετό κόσμο που πάει για να κάνει το μπάνιο έχει πολλά προβλήματα και η θεομηνία ήρθε για να δέσει το κακό που έγινε.

Το έργο αυτό είναι αναγκαίο για τον όμορφο παραθαλάσσιο χωριό των Αραχωβιτίκων, ενώ θα πρέπει να προχωρήσουν και οι εργασίες για την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της Πάτρας που κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτασης ανάγκης από το ύψος του Αγίου Βασιλείου έως και στα Βραχνέικα.

Υπενθυμίζουμε ότι το ύψος για την αποκατάσταση των ζημιών σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας αγγίζει συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 2 εκατομμύρια σχεδόν αφορούν την Μαρίνα και την λιμενική ζώνη γύρω από αυτή, εξαιτίας των τεχνικών ιδιομορφιών και δυσκολιών που απαιτούνται για την επιδιόρθωση της.

Ωστόσο, σημαντικές ζημιές έχουν γίνει και στην παραλιακή του Ρίου που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως, στα Βραχνείκα, στον Αϊ Βασίλη, στον Ψαθόπυργο και στην Ροδινή. Με λίγα λόγια σε όλο τος μήκος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Το ζήτημα βέβαια για τις περιοχές αυτές στις οποίες δραστηριοποιούνται μαγαζιά εστίασης, αναψυχής και γενικότερα υπάρχει μία μικρή αγορά που περιμένει το καλοκαίρι να δουλέψει, είναι ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και οι εργασίες δεν έχουν ακόμα καν ξεκινήσει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κονδύλι αναμένεται από το κρατικό ταμείο από τη στιγμή που η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ για τις εργασίες αυτές που θα πρέπει να προχωρήσει ο δήμος, δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της Κτηματικής Υπηρεσίας.