Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, η Σαγκάη, ξεκίνησε ένα lockdown δύο σταδίων τη Δευτέρα, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Η Σαγκάη, μια πόλη 26 εκατομμυρίων κατοίκων στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, αποτελεί σημαντικό χρηματοοικονομικό κόμβο, ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Τα μέτρα καραντίνας περιλαμβάνουν τηλεργασία καθώς και αναστολή των δημόσιων συγκοινωνιών.

Η αρχική φάση του lockdown θα διαρκέσει από σήμερα έως την Παρασκευή το πρωί και θα ισχύει για το ανατολικό τμήμα της πόλης όπου βρίσκεται το οικονομικό της κέντρο.

Η δεύτερη φάση θα αφορά το δυτικό τμήμα της πόλης και θα διαρκέσει από το πρωί της Παρασκευής έως το απόγευμα της επόμενης Τρίτης 5 Απριλίου.

«Το lockdown και τα υποχρεωτικά τεστ ανά περιοχές στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, είναι πολύ πιθανό να διαταράξουν την εμπορική δραστηριότητα της πόλης», δήλωσε ο Μπρους Πανγκ, επικεφαλής μακροοικονομικής και στρατηγικής έρευνας στην China Renaissance.

Η Κίνα ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικής Covid και επιβάλει δραστικά μέτρα. Η Σαγκάη και η βορειοανατολική κινεζική επαρχία Ζιλίν είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Κίνα.