Σε λίγες μέρες αναμένεται να έρθει στην Ηλεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να δώσει το παρών στην αναμενόμενη έναρξη εργασιών του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου.

Το έργο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου που θα αντικαταστήσει την εθνική καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου παίρνει έτσι σάρκα και οστά, με την Ολύμπια Οδό να έχει αναλάβει την διεκπεραίωση του και να κάνει μια ανάγκη για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας πραγματικότητα.

Η κατασκευή ωστόσο της Πατρών – Πύργου, πέρα από την δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα βάλει τέλος στα συνεχή τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που είχαν ντύσει δεκάδες οικογένειες στα μαύρα, θα δώσει και μία σημαντική ανάσα στην τοπική οικονομία.

Τι εννοούμε; Η κατασκευή του αναμένεται να προσφέρει 800 τουλάχιστον θέσεις προσωρινής εργασίας, σε επαγγέλματα του κατασκευαστικού και του οικοδομικού κλάδου, ενώ ένα σημαντικό μέρος των προμηθειών πρώτων υλών θα προέρχονται από επιχειρήσεις της περιοχής.

Εκτός των προσωρινών θέσεων απασχόλησης που θα προσφέρει ο αυτοκινητόδρομος κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους, αναμένεται να δώσει και τουλάχιστον 80 θέσεις μόνιμης εργασίας, κυρίως στους σταθμούς των διοδίων που θα εγκατασταθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Όμως από την άλλη τα διόδια που θα μπουν, σε διάφορα τμήματα της Πατρών – Πύργου, ακόμα και στο τμήμα μεταξύ της Πατρών – Κάτω Αχαΐας, θα είναι ένας σημαντικός βραχνάς για τους οδηγούς για τον οποίο θα πρέπει να βρεθεί σίγουρα μια λύση, ειδικότερα για αυτούς που κάνουν σε καθημερινή βάση αυτή την διαδρομή.

Κι οι οδηγοί αυτοί τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Δυτική Αχαΐα δεν είναι καθόλου λίγοι…