Παγκόσμια ημέρα θεάτρου και περνώντας κανείς μια βόλτα από το κλασικό και διαχρονικό «σπίτι» του τοπικού θεάτρου της Πάτρας, στο κτίριο του «Απόλλων», στην πλατεία Γεωργίου, μόνο περήφανος δεν μπορεί να είναι από τις εικόνες που αντικρίζει εκεί.

Ο εξωτερικός χώρος του Δημοτικού Θεάτρου είναι σε κάτι παραπάνω από κακή κατάσταση και το νεοκλασικό κτίριο του Τσίλερ που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ένα στολίδι για την Πάτρα εκπέμπει σήματα SOS.

Ο χώρος μπροστά από το θέατρο Απόλλων θα πρέπει να φυλάσσεται δεν γίνεται διαφορετικά, το έχουμε επισημαίνει αρκετές φορές. Οι φίλοι του θεάτρου, της τέχνης, αλλά και γενικότερα οι συνδημότες ζητούν από τον δήμο και τους φορείς να σώσουν τον «Απόλλωνα» από τις ορδές των «βαρβάρων» που έχουν αποδείξει ότι δεν σέβονται τίποτα.

Και φυσικά δεν γνωρίζουν, ούτε τους ενδιαφέρει να μάθουν την ιστορία αυτού του πολιτιστικού μνημείου για την Πάτρας. Παγκόσμια ημέρα θέατρου με το στολίδι της Πάτρας και στο σπίτι του θεάτρου για την πόλη να είναι στα μαύρα του χάλια.

(Η φωτογραφία είναι του Βασίλη Τοξαβίδη. Έχει τραβηχτεί εδώ και μήνες, όμως, η κατάσταση στο θέατρο «Απόλλων», έχει χειροτερέψει από τότε).