Σε φάση χαλάρωσης των μέτρων και κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ετοιμάζεται να μπει η Ελλάδα, ακολουθώντας και σε αυτό την κατεύθυνση που χαράζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χαλάρωση των μέτρων και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, επίκειται εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν, προκειμένου να δώσει μια μεγαλύτερη πνοή στην αγορά και στην τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το χρονοδιάγραμμα της νέας χαλάρωσης ξεκινάει από την Μεγάλη Εβδομάδα και μετά και η είδηση αυτή χαροποίησε και την εστίαση της Πάτρας που τους περασμένους μήνες είχε να αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα το οποίο έκοψε αρκετά την κίνηση της.

Πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και τα rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους περνάει στο παρελθόν, με τον κορωνοϊό να περνάει και αυτός με τη σειρά του σε φάση επιδημίας, χωρίς όμως να σημαίνει ότι ξεχνάμε τον covid και να ζούμε όπως και πριν.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η προσοχή θα πρέπει πλέον να περάσει στο πεδίο της ατομικής ευθύνης που σημαίνει ότι χρειάζεται να φοράμε ακόμα την μάσκα μας, να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς και τις συγκεντρώσεις και να προσαρμόσουμε τη ζωή μας σε νέες συνθήκες κανονικότητας.

Η Πάτρα και η Αχαΐα είναι μια περιοχή που όποτε έχει δείξει χαλάρωση το έχει πληρώσει με άνοδο κρουσμάτων και αύξηση των νοσηλειών, ενώ την ίδια στιγμή ως περιφερειακή ενότητα έχει έναν ποσοστό ανοσίας κάτω από τον μέσο όρο της επικράτειας λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ειδικών που τονίζουν ότι τα μέτρα χαλάρωσης έρχονται αρκετά νωρίς για την περιοχή μας αφού ο ιός δεν έχει μπει σε φάση επιδημίας, ενώ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καλύτερα συστήματα υγείας που τους βοηθούν να προχωρήσουν στην κατάργηση των μέτρων.