Παγκόσμια μέρα της ποίησης έχει ανακηρυχτεί η 21 Μαρτίου από το 1999

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ελλάδα, το 1997, όταν ο έλληνας ποιητής Μιχαήλ Μήτρας, πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό. Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού, το 1999, η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται την 21η  Μαρτίου,  στο Πολύεδρο διαβάσαμε ποίηση και συζητήσαμε για την ποίηση καθημερινά. Με έμπνευση από τον ποιητικό λόγο διαβάσαμε, με τη συμμετοχή ποιητών και φίλων αναγνωστών. Ένα μικρό διάλλειμα στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου, διαβάσαμε ποίηση του Γιώργου Τσιρώνη και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ποιητές και φίλοι, αναγνώστες της ποίησης διάβασαν ένα αγαπημένο τους ποίημα. Την  συνόδευσαν μουσικά η Μυρσίνη Συριοπούλου  και η Λυδία Ταχτσίδου. Διάβασαν, οι  Κολιώνη Ελένη,  Βαγγέλης Ρουσσάκης,  Ειρήνη Μπόμπολη,  Βίκυ Κρούσκα,  Άγγελος Λυκουργιώτης (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας) , Πιττερού Δάφνη, Χαρά Ρήγα, Μαρία Ρήγα, Ανθή Ταμβάκη,  Ευσταθίου Ιωάννα, ο ζωγράφος Μπαβαρέζος Γιάννης και ο Κώστας Καπέλλας.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου, διάβασε ποίησή της η Βαρβάρα Χριστιά.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, διαβάσαμε ποίηση του Σπύρου Βρεττού ,στα ελληνικά και ιταλικά με αφορμή την πρόσφατη έκδοση ποίησής του στην Ιταλία. Την ιταλική μετάφραση θα διαβάσει η Σπυριδούλα Νικολοπούλου, καθηγήτρια ιταλικής γλώσσας. 

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου διάβασαν ποίησή τους η Ειρήνη Μπόμπολη και η Μέρη Λιόντη.