Η επικείμενη τουριστική περίοδος έχει ανοίξει την... όρεξη στους απατεώνες, που βρήκαν νέους στόχους στα πρόσωπα των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Οι απάτες αυτής της μορφής κλιμακώνονται, αλλά το τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε στη Σάμο εξιχνιάστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή μιας ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί και ζήτησε να κλείσει δωμάτιο για τις διακοπές του. Λέγοντας ότι θα πλήρωνε μέσω e-banking, πήρε από τον ξενοδόχο τους κωδικούς του ηλεκτρονικού λογαριασμού του και τον προσωρινό κωδικό που του εστάλη με SMS και έκανε δύο μεταφορές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ!

Τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλο λογαριασμό που, όταν το θύμα κατήγγειλε την υπόθεση στην Ασφάλεια, διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε μια Ελληνίδα. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο αγνώστων στοιχείων συνεργός της που υποδύθηκε τον πελάτη.

Πηγή: protothema.gr