Γραμμική αύξηση των νοσηλειών σε όλα τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι υπάρχει αυτές τις μέρες, ο διοικητής της, Γιάννης Καρβέλης, στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.

Ο κ. Καρβέλης αφού τόνισε ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, αλλά να τηρούμε τα μέτρα και να δείχνουμε την απαραίτητη προσοχή, υπογράμμισε ότι αυτή η αύξηση των νοσηλειών χαρακτηρίζει και τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το βράδυ της Πέμπτης, μετά από αρκετό καιρό η εφημερία του Αγίου Ανδρέα ήταν αρκετά δύσκολη, με 17 νέες εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με κορωνοϊό.

Προηγήθηκε η εφημερία του ΠΓΝ Πατρών με 13 νέες εισαγωγές. Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται συνολικά 58 άτομα στην απλή κλινική και εννέα βρίσκονται στην ΜΕΘ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 55 άτομα στην απλή κλινική, 13 άτομα στην ΜΕΘ και πέντε παιδιά στην παιδιατρική. Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι οι ΜΕΘ γέμισαν ξανά, μετά από αρκετό καιρό, παρά την πτώση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο μέρες στην Αχαΐα.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική και όπως είπε ο κ. Καρβέλης υπάρχουν αρκετά κρούσματα της Όμικρον 2 στην ανοικτή κοινότητα που είναι ακόμα πιο μεταδοτική. Οπότε ο κορωνοϊός είναι εδώ και όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος νοσηλειών και διασποράς.