Έχουν περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες, αλλά όσοι πήγαν στο Πάρτι των Πληρωμάτων, την τελευταία Κυριακή του Πατρινού Καρναβαλιού, ανάμεσα στα πολλά που κράτησαν από αυτή την βραδιά, κράτησαν και τούτο: 

Το βίντεο που παίχτηκε στην αρχή της βραδιάς με μουσική και μία μείξη εικόνων από καρναβάλι της Πάτρας και όμορφες στιγμές και λήψεις από ένα σκηνικό πολέμου, σαν και αυτό που διαδραματιζόταν (και συνεχίζει να διαδραματίζεται) στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με επιπλέον εικόνες από καραντίνα, από σκηνικά που παίζονται καθημερινά γύρω μας, άσχετα φαινομενικά με το καρναβάλι. 

Κι όμως! Ήταν ένα statement video που κέντρισε την προσοχή όλων, μια ιδέα του dj και επιχειρηματία Παναγιώτη Κολλιόπουλου, σε συνεργασία με τον Χρήστο  Ορτέντζιο που βοήθησε για την υλοποίηση του.

Το patrasevents.gr μίλησε με τον Παναγιώτη Κολλιόπουλο. «Το κίνητρο για να εμπνέομαι μου το δίνει ο συγκεκριμένος χορός, που οι διοργανωτές με αφήνουν ελεύθερο να εκφραστώ. Άρα ξεκίνησε με αυτή τη σκέψη, οπότε αυτόματα βρήκα την ευκαιρία να εκφράσω καταστάσεις που με απασχόλησαν και με ενόχλησαν τα τελευταία δύο χρόνια» αναφέρει.

«Το μήνυμα θα έλεγα ότι είναι να μη θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή είναι η ζωή μας γιατί όλοι είδαμε ότι μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξει σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Όποτε απελευθέρωσε τον εαυτό σου και προσπάθησε να περνάς όμορφα».

Ο ίδιος είχε την δική του αγωνία όταν το βίντεο παιζόταν: «Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που ξεκίνησε το βίντεο είχα τα μάτια μου κλειστά. Η καρδιά μου χτύπαγε δυνατά γιατί δεν ήξερα πως θα αντιδράσει ο κόσμος σε όλο αυτό. Από τα λόγια και τα μηνύματα που εισέπραξα μετά, ακόμα και τώρα νιώθω κάτι μοναδικό, χωρίς να μπορώ ακριβώς να το  να περιγράψω. Σίγουρα δεν είναι μόνο χαρά, απλά θέλω να πω σε όλους,  ευχαριστώ!».

Πώς κατόρθωσε όμως να ταιριάξει έναν πόλεμο, μια καραντίνα ή ακόμα και περιστατικά από την καθημερινότητα που συμβαίνουν γύρω μας και απασχολούν την δημοσιότητα και την κοινωνία, με μια καρναβαλική εκδήλωση;

«Εννοείτε ότι δε ταιριάζει» μας απαντάει «αλλά αυτό ήθελα να δείξω  ότι η ζωή μας έχει γίνει πιο σκληρή και πιο δύσκολη για όλους μας και εκείνο το βράδυ όλοι φορέσαμε τις καρναβαλικές μας στολές και βγήκαμε μετά από χρόνια να διασκεδάσουμε πάλι ξανά όλοι μαζί.

Αν δεν είχαμε πόλεμο , αν δεν είχαμε καραντίνα αν αν αν … κάτι τέτοιες στιγμές που πιο παλιά τις θεωρούσαμε δεδομένες είχαμε και διαφορετική προσέγγιση αντίληψη στο τι μας συμβαίνει γύρω μας.  Όταν όμως αναγκαστήκαμε  να ζήσουμε και να δούμε κάτι άλλο, καταλαβαίνουμε ότι είναι ανάγκη να αναθεωρούμε το πως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας».

Όσο το πόλεμο και όλα αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται γύρω μας τώρα που το καρναβάλι έχει περάσει; «Θεωρώ ότι έχει επηρεάσει όλο το κόσμο, ψυχικά, κοινωνικά και από ότι φαίνεται και οικονομικά». Ο ίδιος όμως ως ένας έμπειρος dj έχει στο μυαλό του το τραγούδι που θα έβαζε ενάντια στον πόλεμο, σαν έναν ύμνο για την ειρήνη:

«Το τραγούδι είναι το Miss Sarajevo - U2» μας απαντάει. «Το  γιατί απλά ακούστε το δυνατά με κλειστά τα μάτια. Οποίος το νιώσει θα καταλάβει και το γιατί…». 

Δείτε εδώ το βίντεο.