Η πασχαλινή περίοδος πλησιάζει και τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά και όλα τα υπόλοιπα γλυκίσματα που αφορούν το Πάσχα αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων.

Οι επαγγελματίες του κλάδου κρατούν μικρό καλάθι για τη φετινή πασχαλινή περίοδο, έχοντας υποστεί μια σημαντική πτώση της κίνησης κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου και του διαστήματος που ακολούθησε.  Όμως ο μεγάλος τους βραχνάς είναι και σε αυτό το διάστημα η ενεργειακή κρίση και το ύψος των λογαριασμών που καλούνται να πληρώσουν.

Η επιπλέον παραγωγή για περισσότερα γλυκίσματα και είδη, απαιτεί περισσότερη κατανάλωση ρεύματος και αυτό είναι ένα ζήτημα για τους ζαχαροπλάστες που ήδη το φυσούν και δεν κρυώνει με τα νούμερα που είχαν να έρχονται στα μαγαζιά τους τους περασμένους μήνες.

Η αύξηση του ρεύματος κατά μέσο όρο στα ζαχαροπλαστεία έφτασε το 70% με 80% της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις επιχειρήσεων που ξεπέρασε το 100%.

Κι αυτό σε ένα διάστημα που συνδυάστηκε με την πτώση της αγοραστικής τους δύναμης αφού ο κόσμος δεν είχε χρήματα για να ψωνίσει και οι τζίροι στα ταμεία τους έπεσαν κατακόρυφα.

Πλέον οι προετοιμασίες των ζαχαροπλαστείων για το Πάσχα θα γίνουν συγκρατημένα, ενώ θα υπάρξουν κάποιες μικρές αυξήσεις στα γλυκά τους από τη στιγμή που όλα ότι αφορά τις πρώτες ύλες για τη δημιουργία ενός γλυκίσματος έχει αυξηθεί και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό. Από το αλεύρι και το λάδι, έως και τα αβγά και τόσα ακόμα.  Ωστόσο, ελπίζουν ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί…