Οι κυνηγοί χαλκού και μετάλλων συνεχίζουν απτόητοι την δράση τους, με την αστυνομία να προσπαθεί να περιμαζέψει την κατάσταση που όμως εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το κυνήγι είναι ομάδες ρομά που όπου βρουν ευκαιρία για να αρπάξουν καλώδια, μέταλλα και ακόμα και  αντικείμενα από εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, την αξιοποιούν και με το παραπάνω.

Σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας οι ομάδες αυτές έχουν ρημάξει όλα τα εγκαταλειμμένα και ακατοίκητα κτίρια της Πάτρας, αφαιρώντας από αυτά κάθε αντικείμενο που μπορεί να μεταπωληθεί στην μαύρη αγορά και να έχει κάποια αξία.

Τις προάλλες μάλιστα τρεις ομάδες ρομά προσπαθούσαν να μπουν στο κτίριο που στεγαζόταν το δημόσιο ΙΕΚ στον Γλαύκο, με στόχο να κλέψουν ότι έχει απομείνει αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο ακίνητο έχουν ξαναμπεί.

Θύμα της παραβατικότητας αυτής είναι και το κτίριο των πρώην υπηρεσιών λιμένος, στο παλαιό λιμάνι όπου έχουν αφαιρεθεί από τις ομάδες αυτές κάθε μορφή μετάλλου, όπως και αρκετά ακόμα ακίνητα εγκαταλειμμένα στην Πάτρα.  Ζημιά σημαντική έχει γίνει και στον δήμο της Πάτρας, κυρίως από την αφαίρεση καλωδίων και χαλκού που έχουν στοιχίσει χιλιάδες ευρώ στο δημοτικό ταμείο.