Ημερίδα αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών, σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την ισχυροποίηση του ελληνικού «me too» και σωρείας γυναικοκτονιών, διοργανώνουν ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και Ένωση Γυναικών Πάτρας (ΕΓΥΠΑ). 

Τίτλος της ημερίδας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», είναι «ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ», με σκοπό την στοχευμένη πληροφόρηση του κοινού για τις οδούς προσφυγής σε αναζήτηση βοήθειας για γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία ή άλλα συναφή ζητήματα.

Η ημερίδα θα σηματοδοτήσει και την ενεργοποίηση της πλατφόρμας Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Θετική- Θηλυκή) της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Ο συντονισμός της πλατφόρμας επιτυγχάνεται από γυναίκες εθελόντριες και δημοσιογράφους, οι οποίες λειτουργούν (οι μεν εθελόντριες) ως ανιχνεύτριες ζητημάτων στο κοινωνικό πεδίο και (οι δε δημοσιογράφοι) ως μεταφορείς των ζητημάτων αυτών στα μάτια της κοινής γνώμης.

Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ από το 2019 μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά σε δράσεις «εταιρικού ακτιβισμού», ενώ παραμένει κύρια επιλογή της η στράτευση στον αγώνα για την κατίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Την ημερίδα, που θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία (αφού πλέον τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας το επιτρέπουν) το πρωί του Σάββατου 2/4/2021, ώρα 10.30 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος