Όλα έτοιμα για τον 44ο Γύρο Θυσίας που διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά φέτος ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη για το ποδηλατικό αυτό event που έχει γίνει θεσμός για την αγωνιστική ποδηλασία. 

Το event ξεκινάει την Παρασκευή στις 25 Μαρτίου, ενώ εκτός του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών τον αγώνα διοργανώνει ο Γ.Σ. Δύμης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Καλαβρύτων.

Η πρώτη μέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις παρυφές του όρους Μόβρης, με τον αγώνα «Εθνικό Κύπελλο – Παίδων Κορασίδων» που θα ξεκινήσει στον Κρίνο στις 12.30, αμέσως, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εξής: Κρίνος – Γιουλέικα – Καραμεσινέικα – Πουρνάρι, Μύρτος – Κρίνος, ενώ οι απονομές των μεταλλίων θα γίνουν παρουσία του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά.  

Τη σκυτάλη θα πάρει ο αγώνας του Ατομικού Χρονομέτρου, το Σάββατο στις 26 Μαρτίου στις 10 το πρωί. Η αφετηρία του αγώνα θα είναι από το Λάππα και ο τερματισμός του στον Άραξο, ενώ οι απονομές θα γίνουν στο ξενοδοχείο Νιφορέικα.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 27 Μαρτίου (στις 9.30 το πρωί)  με την ιστορική ανάβαση του Gran Fondo Thisias από το νέο Λιμάνι της Πάτρας και τερματισμό στα Καλάβρυτα και στην Αγία Λαύρα.

Στην διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 370 αθλητές και αθλήτριες από τα μέρη της Ελλάδας από Κρήτη ως Μακεδονία και Θράκη.  Οι αποστολές θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία της περιοχής με τη φροντίδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ο Σπύρος Πολίτης του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών τονίζει τα εξής: "Είναι ένας αγώνας θεσμός για τα ποδηλατικά δρώμενα της επικράτειας με συμβολικές και ιστορικές αναφορές μνήμης. Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ θα λάβει μέρος η αφρόκρεμα της ελληνικής ποδηλασίας, αλλά και ποδηλάτες από το εξωτερικό".