25η Μαρτίου και ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Καλπουζάνης παίρνει για ακόμα μια φορά έμπνευση μέσα από την ιστορία κα τον μύθο, ενώνοντας τα και δίνοντας φως στο μακρινό 1821.  

Η παράσταση που ανεβάζει το θέατρο σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη ονομάζεται «Καρατζάς, η μάχη στην Γηροκομμίτισσα», μια από τις ιστορικές μάχες που έγιναν στην Πάτρα, στα χρόνια της επανάστασης.

 Τα κεριά του μπερντέ φωτίζουν το  το διάστημα μεταξύ 15 Ιουλίου με 7 Αυγούστου. Η υπόθεση έχει ως εξής: «Το μοναστήρι πέφτει στα χέρια των Τούρκων καθώς βρίσκουν ευκαιρία να το καταλάβουν,  ξεκληρίζοντας τους μοναχούς, γιατί η πόλη έχει μείνει χωρίς τον στρατηγό - προστάτη της.

Γλυτώνει μονάχα ένας καλόγερος ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στην παράγκα του Καραγκιόζη.  Ο στρατηγός Καρατζάς πληροφορούμενος την σφαγή ετοιμάζει την επιστροφή του στο πεδίο της μάχης συμμαχώντας με τον Θοδωράκη Γρίβα ενώ από την άλλη ο Γιουσούφ, γνωρίζοντας την φήμη του Καρατζά για την ρωμαλεότητα του, στέλνει ενισχύσεις.  Η μάχη δεν θα είναι εύκολη. Άλλωστε ποια μάχη είναι;"

Τα υπόλοιπα στο μπερντέ. Μια μυσταγωγία σκιών από το θέατρο σκιών Χρήστος Καλπουζάνης . Η παράσταση ανεβαίνει την Παρασκευή στις 25 Μαρτίου και το Σάββατο 26 Μαρτίου, στο θέατρο Λιθογραφείον.

Ώρα 18:00 - Είσοδος 7€ - Τηλέφωνα κρατήσεων στο 6955367143 και στο 2610328394.


ΚΑΡΑΤΖΑΣ-Η μάχη στη Γηροκομίτισσα | video promo 2022