Σημαντικό ζήτημα αντιμετωπίζουν τα ταξί της Πάτρας, όχι μόνο με την αύξηση των καυσίμων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, αλλά και την πτώση της κίνησης που έχει παρατηρηθεί από τις αρχές του νέου έτους και μετά.

Ένα από αυτά είναι η μεταφορά των μαθητών. Όταν το περασμένο καλοκαίρι υπογράφηκε η σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους και από εκεί στα σπίτια τους, το πετρέλαιο κίνησης ήταν κοντά στο 1,15 με 1,20 ευρώ το λίτρο.

Μέσα σε λίγους μήνες εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης το πετρέλαιο εκτοξεύτηκε και στο 1,50, στο 1,60 και από εκεί  ξεπέρασε ακόμα και τα 2 ευρώ.

Πλέον η τιμή του είναι στα 1,90 το λίτρο, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά τα πάντα είναι ευμετάβλητα στα καύσιμα.

Το όλο θέμα έχει προκαλέσει έναν ακόμα "πονοκέφαλο" στους οδηγούς ταξί που συμμετέχουν σε αυτή την σύμβαση, αφού τα έξοδα και τα έσοδα δεν βγαίνουν πλέον με τις τιμές των καυσίμων.

Στη σύμβαση αυτή μετέχουν πάνω από 200 ταξί και οι μετακινήσεις τους σε διάφορα χωριά της Αχαΐας ή σε ακόμα και σε πιο μακρινές περιοχές έξω από την Πάτρα για να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους, είναι καθημερινές.

Τα ταξί παίρνουν μαθητές που διαμένουν σε μεγάλες αποστάσεις από τα σχολεία τους ή μαθητές που είναι ΑμεΑ. Το όλο θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο. Οι επαγγελματίες ταξί συνεχίζουν κανονικά την εκτέλεση των δρομολογίων τους όμως θα επιδιώξουν να έχουν μία συνάντηση με την Περιφέρεια για το ζήτημα. Άλλωστε, όπως λένε, έχουν μία καλή επικοινωνία με την περιφερειακή αρχή.