Τα χρειάστηκε ένα 14 χρόνο κορίτσι το οποίο βρισκόταν μόνο του στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στα Χανιά τη νύχτα της Κυριακής, όταν παραβίασαν την πόρτα τρεις μεθυσμένοι Αμερικάνοι μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» που έδεσε στην Σούδα το Σάββατο!

Ο πατέρας του κοριτσιού είχε έρθει από την Αθήνα για να δει την ίδια και τον αδελφό της καθώς είναι χωρισμένος και η πρώην γυναίκα του ζει με τα παιδιά στα Χανιά. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή έλειπε καθώς είχε πάει με το γιο του να αγοράσουν κρέπες! Ευτυχώς, η 14χρονη πρόλαβε και κλειδώθηκε στο μπάνιο απ' όπου τηλεφώνησε στον πατέρα της από το κινητό της, ενώ οι μεθυσμένοι Αμερικάνοι είχαν ξαπλώσει στο κρεβάτι!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους εισβολείς, που οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, καθώς σε βάρος τους είχε κατατεθεί μήνυση. Μάλιστα, έξω από το δικαστικό μέγαρο συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ. Τελικά, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς για το προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ισχύει το καθεστώς της ετεροδικίας, δηλαδή εξαιρούνται της δικαιοδοσίας του κράτους στην επικράτεια του οποίου βρίσκονται και δεν μπορεί να τους ασκηθεί ποινική ή αστική δίωξη.