Μετά από συνεχείς αναβολές από τις αρχές του χρόνου συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η υπόθεση για την δολοφονία του Αμερικανού υπήκοου Μπάκαρι Χέντερσον πριν από 5 χρόνια στον Λαγανά Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία αναβολή έγινε λόγω κωλύματος ενός εκ των ενόρκων, ενώ για την υπόθεση έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις , στην τελευταία της συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη.

Στην τελευταία συνεδριάση το δικαστήριο αθώωσε οριστικά τον έλληνα μπάρμαν, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των κατηγορουμένων, ενώ η διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίστηκε παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε αίτημα αναβολής από την πλευρά του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για αναβολή καθώς από τους 17 μάρτυρες που είχαν κληθεί έχει εμφανιστεί μόνο ο πατέρας του 23χρονου αδικοχαμένου Αμερικανού ο οποίος και κατέθεσε.

Οι γονείς του 23χρονου αμερικανού αναμένεται και σήμερα να βρεθούν στα δικαστήρια της Πάτρας.