Πάνω από 200 υγειονομικοί που εργάζονται σε δομές της δημόσιας υγείας και στα νοσοκομεία της Αχαΐας αναμένεται να χάσουν την εργασία τους και να απολυθούν οριστικά μετά την 31η Μαρτίου.

Πρόκειται για τους υγειονομικούς που έχουν αρνηθεί να κάνουν τον εμβολιασμό τους και βρίσκονται εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι τις 31 Μαρτίου οι εργαζόμενοι αυτοί θα απολυθούν οριστικά.

Με βάση τις εκτιμήσεις το σύνολο των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί και θα χάσουν την θέση εργασίας τους είναι κοντά στους 15.000. Από αυτούς οι δέκα δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και οι πέντε βρίσκονται σε αναστολή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η απόφαση της απόλυσης θα ισχύσει και για όσους δεν έχουν προλάβει να κάνουν τον πλήρη εμβολιασμό τους, δηλαδή και τις δύο δόσεις.

Σε τοπικό επίπεδο το μεγαλύτερο ποσοστό από τους 200 υγειονομικούς που βρίσκονται στον δρόμο της απόλυσης εργάζονταν κυρίως σε βοηθητικές θέσεις και όχι στην πρώτη γραμμή.

Όμως τα κενά τους δεν έχουν καλυφθεί με νέες προσλήψεις παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει εξ αρχής η κυβέρνηση και το υπουργείο.

Είναι εργαζόμενοι που προέρχονται από διάφορες δομές δημόσιας υγείας και παρά τον κίνδυνο της απόλυσης και ότι όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται χωρίς μισθό και χωρίς εργασία, επιμένουν στην στάση τους.

Πάντως, όλους αυτούς τους μήνες ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων που είχαν βγει σε αναστολή πείστηκαν και εμβολιάστηκαν, έχοντας ήδη επιστρέψει στην εργασία τους.