Σε μία ακόμη προσπάθεια να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, θα προχωρήσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Για πολλοστή φορά το δικαστήριο θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα δίχως ωστόσο να έχει επιτευχθεί η έναρξη της επί της ουσίας διαδικασίας, καθώς συνεχή κωλύματα δεν το έχουν επιτρέψει.

Σήμερα, μετά από τις αλλεπάλληλες διακοπές η δίκη, αναμένεται να μπει στην ουσία της με τους πρώτους μάρτυρες να ανεβαίνουν στο βήμα.

Γιατί δεν θα παραστούν οι γονείς της Ελένης
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δεν θα είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς μετά από αίτημα τους αυτό θα γίνει στις 28 Μαρτίου.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου ζήτησαν από το δικαστήριο να μην παραστούν στην σημερινή συνεδρίαση επικαλούμενοι την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από τις συνεχείς διακοπές της δίκης είτε εξαιτίας του κοροναϊού, είτε εξαιτίας της παραίτησης του συνηγόρους του κατηγορούμενου, Αλβανικής καταγωγής, και την προσπάθεια διορισμού τριών νέων που για πολλές ώρες «μπλόκαρε» την διαδικασία. Και αυτό γιατί ο ένας μετά τον άλλον οι δικηγόροι αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξεως.

Τελικά, μετά από πολύωρες προσπάθειες δυο νέοι δικηγόροι δέχτηκαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο και να τον εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο καθώς μέχρι τώρα ο νεαρός έχει επιλέξει να παραμείνει στη φυλακή και να μην καθίσει στο εδώλιο. Αντίθετα, ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του βρέθηκε στο δικαστήριο σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις και όταν κλήθηκε από το δικαστήριο έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ανοίγει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων
Σήμερα, εάν δεν υπάρξει άλλο κώλυμα από την πλευρά της υπεράσπισης, η δίκη θα ξεκινήσει με καταθέσεις μαρτύρων. Απ τη στιγμή που οι γονείς της Ελένης, θα καταθέσουν στις 28 Μαρτίου, δεν αποκλείεται σήμερα, να καταθέσουν υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι πήραν μέρος στη διερεύνηση της υπόθεσης.