Οι εργασίες για το Έλος της Αγυιάς, έξω ακριβώς από τον αστικό ιστό της Πάτρας, μια ανάσα από την πόλη έχουν σταματήσει. Προσωρινά από ότι μαθαίνουμε αφού θα ξεκινήσουν σύντομα μόλις έρθουν κάτι υλικά που είναι αναγκαία για τη συνέχιση των εργασιών.

Μέσα στις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν προβλέπεται η δημιουργία παρατηρητηρίων εντός του Έλους όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρατηρεί τη ζωή ενός σπάνιου υγροβιότοπου τον οποίο η πόλη δεν έχει κατορθώσει ποτέ να αξιοποιήσει τουριστικά αφού ο χώρος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν προσβάσιμος.

Όμως για την ώρα τα μόνα παρατηρητήρια που βλέπουμε είναι οι παράγκες που έχουν στηθεί παραπλεύρως της Κανελλοπούλου, εντός δηλαδή του Έλους της Αγυιάς, από οικογένειες σκηνιτών ρομά.

Οι παράγκες αυτές μάλιστα παρουσιάζουν μία αυξητική τάση αφού πλέον έχουν γίνει τρεις από μία που ήταν πριν από έναν μήνα περίπου. Μέχρι το καλοκαίρι αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση τα… παρατηρητήρια θα αυξηθούν.

Οπότε μέχρι να τελειώσει το έργο του Έλους της Αγυιάς είναι στάνταρ ότι θα έχουμε γεμίσει «επισκέπτες». Τελικά είναι ευτυχία να ζεις σε μία τέτοια πόλη που όλα πάνε ρολόι και προγραμματισμένα…

(Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Παππά).