Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου της Πάτρας ντύθηκαν και πάλι στα «γαλανόλευκα», με τα σημαιάκια βγάζοντας προς τα έξω μία άλλη αισθητική.

Αρκετοί Πατρινοί απόρησαν και αναρωτήθηκαν: «Τι έγινε ρε παιδιά, αλλάξαμε δήμαρχο;» αφήνοντας να εννοηθεί προφανώς ότι η δημοτική αρχή δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις.

Όμως η απορία λύθηκε αφού είχε γεννηθεί σε πολλούς ακριβώς πριν από έναν χρόνο όταν και πάλι οι σκάλες της Αγίου Νικολάου είχαν ντυθεί στα «γαλανόλευκα».

Τότε λοιπόν, με πολλούς να την έχουν πατήσει νομίζοντας ότι ο δήμος έβγαλε σημαιούλες, είχε γίνει γνωστό ότι οι σκάλες είχαν ντυθεί από την ενορία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται δίπλα τους.

Η συγκεκριμένη ενορία, άλλωστε, είναι γνωστό ότι αρέσκεται να τονίζει με διάφορες κινήσεις της τα εθνικοπατριωτικά της συναισθήματα που αυτές τις μέρες λόγω και της 25ης Μαρτίου είναι ακόμα πιο έντονα. Όπως και να έχει η ουσία δεν αλλάζει.

Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου ντύθηκαν και φέτος στα γαλανόλευκα. Μένει να περιμένουμε για να τις δούμε ανακαινισμένες, με τα σκαλιά τους να μην είναι φθαρμένα και να βγάζουν προς τα έξω μία αισθητική που να ανταποκρίνεται στο βεληνεκές του συγκεκριμένου τοπωνύμιου για το ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Πότε θα γίνει αυτό; Ελπίζουμε όχι στην… επόμενη επανάσταση. Όχι τίποτα άλλο οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει, το έργο για την συντήρηση των ιστορικών σκαλιών της πόλης έχει ανάδοχο και κάποια στιγμή – πριν από το τέλος του 2022 – θα πρέπει να ξεκινήσει.