Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι συλλήψεις αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από την Βουλγαρία, που πηγαίνουν να εισπράξουν χρήματα ή τιμαλφή από ηλικιωμένους οι οποίοι πέφτουν θύματα απάτης με το πρόσχημα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση συγγενικά τους πρόσωπα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μια 83χρονη γυναίκα από τον Τύρναβο ενημέρωσε την Αστυνομία ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ένας άγνωστος που συστήθηκε ως γιατρός και της είπε ότι συγγενής της είχε τραυματιστεί σοβαρά. Η ηλικιωμένη πείστηκε να συναντηθεί με μια συνεργάτιδα του "γιατρού" για να της δώσει μια σακούλα που περιείχε 9.750 ευρώ, αλλά στο μεταξύ διαπίστωσε ότι το συγγενικό της πρόσωπο έχαιρε άκρας υγείας και αποφάσισε να παγιδεύσει την "εισπράκτορα".

Όταν η 59χρονη Βουλγάρα πήγε να παραλάβει τα χρήματα, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθη και στην κατοχή της κατασχέθηκαν το ποσό που επιστράφηκε στην 83χρονη, άλλα 850 ευρώ, τέσσερα εισιτήρια επιβίβασης σε μέσα μαζικής μεταφοράς, τέσσερις φορολογικές αποδείξεις και ένα κινητό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα 850 ευρώ ήταν μέρος ποσού 2.000 ευρώ που η ίδια δράστιδα είχε παραλάβει την περασμένη Τετάρτη από μια 82χρονη, με την οποία είχε συναντηθεί στα Τρίκαλα μετά από τηλεφώνημα του ψευτογιατρού που την είχε πείσει ότι συγγενικό της πρόσωπο έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όπως αναφέρει το protothema.

Σε βάρος της Βουλγάρας και του άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού της, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία και η 59χρονη οδηγήθηκε διαδοχικά στους εισαγγελείς Πρωτοδικών Λάρισας και Τρικάλων, ενώ η Ασφάλεια Λάρισας ερευνά τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.