Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα της ανατροφής των παιδιών, και το άγχος που φέρνει στους νέους γονείς. Καλεσμένη της εκπομπής, ήταν η Μαρία Ηλιάκη η οποία έγινε μαμά πριν 10 περίπου μήνες και εξομολογήθηκε πως είναι η ζωή της ως μαμά, τα άγχη της αλλά και το πόσο ενεργός είναι ο σύντροφός της Στέλιος Μανουσάκης στην ανατροφή της κόρης τους.

«Είμαι σε πολύ καλό δρόμο γιατί οι πρώτοι πέντε μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Δε κοιμόταν, έκλαιγε… Το κοιτούσα και έλεγα στον Στέλιο, “ας μας πει γιατί κλαίει, της τα έχουμε κάνει όλα και δε σταματάει”» είπε η Μαρία Ηλιάκη και συνέχισε,

«Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, η αλήθεια είναι αυτή. Θεωρώ ότι δεν είμαι υπερπροστατευτική με την Κατερίνα. Θέλω να την κάνω και λίγο ανεξάρτητη. Από τα πιο βασικά που ήθελα να μάθει είναι να κοιμάται μόνη της. Ήθελα να μάθει το παιδί ότι έχει το δωμάτιό της, το χώρο της, το κρεβατάκι της, δε θα κοιμάται όλη της τη ζωή με τη μαμά. Κάποια στιγμή στον 8ο-9ο μήνα είπα “τώρα, πρέπει να πας στο κρεβατάκι σου”¨. Την πέμπτη μέρα πήγε και είναι ήρεμη».

«Έχουν περάσει πολλά από το μυαλό μου σε ότι αφορά τη μαμά μου. Στο μαιευτήριο ειδικά, τις πρώτες ώρες που γεννήθηκε η μικρή τη σκεφτόμουν πάρα πολύ. Έχω έναν φόβο μην πάθω κάτι και τι θα γίνει η μικρή αλλά επειδή όταν το σκέφτομαι βάζω τα κλάματα, το έχω κρύψει καλά και προσπαθώ να μην το επαναφέρω συχνά γιατί μου δημιουργεί πολύ μεγάλο άγχος αυτή η σκέψη» εξομολογήθηκε η Μαρία Ηλιάκη και παραδέχτηκε ότι έχει αρκετές ενοχές.

«Αυτό που σου λένε ότι διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού στα πρώτα τρία χρόνια είναι πολύ μεγάλο βάρος» είπε σε άλλο σημείο η παρουσίαστρια που αποκάλυψε ότι η κόρη της έχει δείξει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλάκια γι’ αυτό και έχει αποφασίσει να της πάρει ένα.

Τέλος αναφέρθηκε και στον σύντροφό της Στέλιο Μανουσάκη λέγοντας, «Μου αρέσει να περνάω πολύ χρόνο με τη μικρή αλλά υπάρχουν και ώρες που θέλω να αφιερώσω στον εαυτό μου, να κάνω τη γυμναστική μου, να πάω στη δουλειά μου… Ο Στέλιος, επειδή τυχαίνει να είναι και γυναικολόγος είμαι πολύ τυχερή γιατί ήξερε και την ψυχολογία μου και καταλαβαίνει πολλά πράγματα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος του μπαμπά. Όχι μόνο σε πρακτικά θέματα αλλά και στο πως θα μπουστάρει τη μαμά. Τώρα έχουμε μάθει ότι όταν ο μπαμπάς είναι στην Αθήνα, κάθε πρωί θα κάτσει μια ώρα στο κρεβάτι με τον μπαμπά της να παίξει. Τη βλέπεις ότι της αρέσει, φαίνεται στο ύφος της».