Στην ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας παρουσία του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Νίκου Παπαθανάση παρευρέθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και πολιτευτής του νομού .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας κ. Αθηνά Χατζηπέτρου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας κ.Γρηγόρης Δημητριάδης.
Παρουσιάστηκε ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος καθώς και τα εργαλεία και οι δυνατότητες χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ.Παπαθανάσης μετά την εκδήλωση δήλωσε: «Το στοίχημα είναι να πετύχουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων και την εγκατάσταση και ίδρυση και νέων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ώστε τα νέα παιδιά να παραμείνουν και να μπορούν να εργαστούν στον τόπο τους.

Με το νέο νόμο δίνονται σημαντικές δυνατότητες για την ανάπτυξη της μεταποίησης, της αγροδιατροφής και του εναλλακτικού τουρισμού. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή ώστε να πετύχουμε στρατηγικές επενδύσεις και να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στην Αιτωλοακαρνανία».

Τέλος συνεχάρη τους διοργανωτές για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Πάνο Τσιχριτζή, τον εμπνευστή κ. Κώστα Πιστιόλα, τον Πρόεδρο ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ κ.Κλεομένη Μπάρλο, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Αχαΐας κ.Πλάτωνα Μαρλαφέκα, Ηλείας κ.Κωνσταντίνο Νικολούτσο και Λευκάδας κ.Σωτήρη Σκιαδαρέση και βέβαια όλους τους φορείς που συμμετείχαν και απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αγωνία όλων των Αιτωλοακαρνάνων για ανάπτυξη και προκοπή.