Το πρωινό είναι σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους για αυτό και έχουμε σημαντικά μικρά τελετουργικά για να ξεκινάμε την ημέρα μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Ένα γρήγορο ντους, ένα scroll στα μέσα όσο ενημερώνεστε για τα νέα από την τηλεόραση, το πρωινό που ετοιμάζεται και φυσικά το πρωινό σας ρόφημα, που συνήθως περιλαμβάνει τον καφέ. Κι ενώ σίγουρα πολλά είναι τα οφέλη του, καθώς περιέχει άφθονες ενώσεις και αντιοξειδωτικά που τονώνουν την υγεία, εάν ο στόχος σας είναι το πιο υγιές έντερο ίσως να θέλετε να τον αντικαταστήσετε με μια κούπα τσάι.

Πώς επηρεάζει το τσάι το έντερο
Εάν δοκιμάσετε να εξερευνήσετε το πράσινο τσάι ή το matcha, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε πλεονεκτήματα για την υγεία που ξεπερνούν τον καφέ. Για παράδειγμα, τα φύλλα πράσινου τσαγιού περιέχουν το αντιοξειδωτικό L-θεανίνη το οποίο η έρευνα έχει προτείνει ότι μπορεί να έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες, μειώνοντας τον κίνδυνο για άνοια και επίσης συμβάλλοντας τη βελτίωση της μνήμης εργασίας, της προσοχής και της εκτελεστικής λειτουργίας.

Και ενώ ο καφές είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, δεν περιέχει L-θεανίνη.

Επιπλέον, το τσάι τζίντζερ μπορεί να έχει μια ιδιαίτερα ηρεμιστική επίδραση στο έντερο σας. Το τζίντζερ βοηθά στην ανακούφιση από τη δυσπεψία, επομένως ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ μπορεί να έχει καταπραϋντική επίδραση στα αέρια, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τη γενικευμένη δυσφορία, μας εξηγούν οι ειδικοί.