Σε σημαντική χαλάρωση των μέτρων προστασίας και πρόληψης του κοροναϊού προχωρά η Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του ενέκρινε την ουσιαστική χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Από την 1η Απριλίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα είναι αναγκαίο, πλέον, στους ανοικτούς χώρους, ενώ από την 1η Μαΐου δεν θα χρειάζεται ούτε στους κλειστούς χώρους.

«Η ιταλική εκστρατεία εμβολιασμού είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο. Το 89,6 % του πληθυσμού μας έχει κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού και πάνω από 380.000 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη δόση», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου, ο Σπεράντσα πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί η χορήγησή της στο σύνολο του πληθυσμού, αλλά μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες και, πιθανώς, σε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί, στο τέλος του μήνα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων η οποία, έως τώρα, συμβούλευε την κυβέρνηση της Ρώμης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα λειτουργεί μια επιχειρησιακή μονάδα για τη διαχείριση των εμβολιασμών και των όποιων άλλων αναγκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ