Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του στον πόλεμο. Κι σίγουρα όχι ο «Άλλος Άνθρωπος». Το καραβάνι της αλληλεγγύης και της αγάπης που ξεκίνησε από την Αθήνα, έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρουμανίας στο Σιρέτ.

Εκεί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η ψυχή από την κοινωνική αυτή κουζίνα που βρίσκεται σε όλα τα γεγονότα, πάντα στην πρώτη γραμμή, θα δώσει βοήθεια στα παιδιά και στα γυναικόπαιδα της Ουκρανίας που έφυγαν από τα σπίτια τους και την πατρίδα τους, βλέποντας τη ζωή τους να διαλύεται εξαιτίας του πολέμου.

Μαζί του έχει και αρκετούς εθελοντές από διάφορα μέρη της Ελλάδος που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους έγινε και έσπευσαν να βοηθήσουν, ταξιδεύοντας έως το Σιρέτ.

Μεταξύ των εθελοντών και δύο από την Πάτρα, η Γεωργία Βανδώρου και ο Πατρινός στην καταγωγή Βασίλης Πεπέτας. Ήδη στο Σιρέτ έφτασαν από τον «Άλλο Άνθρωπο» τρία φορτηγά με 50 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια, με τα περισσότερα από αυτά να είναι τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη.

Στην αποστολή της κοινωνικής κουζίνας στα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρουμανίας συμμετέχουν 75 συνολικά εθελοντές. Η αποστολή θα παραμείνει εκεί για οχτώ ημέρες και θα μαγειρεύει για τους πρόσφυγες.