Το ντέρμπι «αιωνίων» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεσπόζει στο πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διήμερο 17-18 Μαρτίου η Euroleague.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (17/3, 21:00 / Novasports Prime) τον Παναθηναϊκό, σε μια αναμέτρηση που το βαθμολογικό ενδιαφέρον μοιάζει να είναι μονόπλευρο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης και θέλει να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ, παράλληλα, στοχεύει στο να… προσπεράσουν την Αρμάνι Μιλάνο και να βελτιώσει τη θέση τους στη βαθμολογία, προκειμένου να έχει πιο «εύκολο» αντίπαλο στο δρόμο για το Final 4.

Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και δεν έχουν ελπίδες να προλάβουν τα πλέι οφ, ωστόσο θα κυνηγήσουν νίκες ως το τέλος, προκειμένου να απομακρυνθούν από το «βυθό» της κατάταξης και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή χρονιά τους.

Νίκη γοήτρου ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Πάντως, και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο για το γόητρο. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να «ζευγαρώσει» τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του επί του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα σεζόν, καθώς είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 85-64 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής (23/12/2021), ενώ πανηγύρισε ακόμη μια φορά φέτος με αντίπαλο το «τριφύλλι», όταν επιβλήθηκε 81-73 στον τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο και κατέκτησε το τρόπαιο.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός μετράει μια νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο φέτος, καθώς επικράτησε στο ΣΕΦ στις 22 Νοεμβρίου με 81-76, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός πάει στο ντέρμπι «αιωνίων» πιο… φρέσκος, καθώς δεν είχε μεσοβδόμαδα άλλη αγωνιστική υποχρέωση. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το βράδυ της Τρίτης (15/3) στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική, και νίκησε με 84-73.