Έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021, ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με έγγραφό του προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στο έγγραφο ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Ο Δήμος Πατρέων, επιθυμεί να αποκαταστήσει την ασφαλή προσβασιμότητα των παραλιακών  δρόμων της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, από το ξενοδοχείο Porto Rio έως και την Κοινότητα Αγίου Βασιλείου, μετά τις καταστροφές που έγιναν από τη θεομηνία της 29ης  και 30ης Νοεμβρίου 2021.

Σε πρόσφατη επίσκεψη σας στην περιοχή αυτή, δηλώσατε ότι είναι και δική σας επιθυμία να γίνει άμεσα αυτή η αποκατάσταση. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την οριστική  αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου. Ο Δήμος Πατρέων μπορεί να αναλάβει την άμεση αποκατάσταση της λειτουργικότητας  του παραλιακού δρόμου για τον οποίο εκτιμάται ότι απαιτούνται 250.000 Ευρώ.

Σας καταθέτουμε τεκμηριωμένα τα σχετικά για τα ανωτέρω  και αναμένουμε την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης στα πλαίσια του κατεπείγοντος αιτήματος μας».