Η ανοιξιάτικη σεζόν φτάνει για τα εμπορικά καταστήματα ρουχισμού και υποδημάτων, όμως, μετά ένα τόσο κακό δίμηνο όπως ήταν αυτό του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, μην περιμένετε και πολλά πράγματα για όσους έχουν την δυνατότητα για να ψωνίσουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου, Κώστα Ζαφειρόπουλο θα είναι αρκετά φτωχική, όπως φτωχική εξακολουθεί και παραμένει η αγοραστική δύναμη για όλα τα εμπορικά καταστήματα ρουχισμού, είτε αυτός αφορά τις γυναίκες, είτε το παιδικό ρούχο, είτε το κλασικό ή ακόμα και το σπορ ντύσιμο.

Η πτώση στο ρούχο, αλλά και στα υποδήματα ήταν γενική και φάνηκε ακόμα περισσότερο την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων που τα εμπορικά μαγαζιά δεν την αισθάνθηκαν καν, μη έχοντας δουλειά.

«Ας ελπίσουμε ότι η ανοιξιάτικη σεζόν δεν θα είναι τόσο φτωχική και θα έχει επιλογές για τον καταναλωτή. Όμως μετά από ένα τόσο κακό δίμηνο είναι σίγουρο ότι τα μαγαζιά δυσκολεύονται ακόμα και για τις νέες τους παραγγελίες αφού δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, με μία αγοραστική κίνηση να παραμένει υποτονική» τονίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Πέρα από τις εκπτώσεις που πήραν τη σκυτάλη από την εορταστική περίοδο που πήγε και αυτή άσχημα, τα μαγαζιά δεν κινήθηκαν ούτε το δεκαήμερο των προσφορών. Πολλά από αυτά ελπίζοντας ότι θα αλλάξει κάτι έχουν δώσει μία ακόμα παράταση στις προσφορές μη αλλάζοντας τις τιμές στις βιτρίνες τους.

Δεν υπάρχει αγοραστική κίνηση

«Δεν υπάρχει κίνηση και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα. Τα χρήματα που είχε ο κόσμος έχουν πάει για το ρεύμα και την ενέργεια και εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες της πανδημίας που τώρα έρχονται στο φως».

Μια από τις συνέπειες αυτές είναι η εκτόξευση των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και σε εφορία, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους εμπόρους να μην έχουν καν ασφαλιστική ενημερότητα. «Έχει γίνει ένα σοβαρό μπλέξιμο με αυτή την υπόθεση.

Είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση στις 36 και στις 72 δόσεις και να υπάρξει μία ρύθμιση για όλα στις 120 δόσεις, αλλά και να σταματήσουν οι προσαυξήσεις που έχουν μεγάλο επιτόκιο και θα έλεγα ότι έχουν ληστρικό χαρακτήρα» καταλήγει ο κ. Ζαφειρόπουλος.