Το αποτέλεσμα ήταν να κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 31 Μαρτίου 2020, όταν είχε αρχίσει το lockdown, στην είσοδο της πολυκατοικίας επιτέθηκε σε 46χρονη, την έσπρωξε στον τοίχο, της έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο, ενώ της απέσπασε το κινητό τηλέφωνο.

Επίσης την έσπρωξε με δύναμη στα κάγκελα της πολυκατοικίας και της κατάφερε άλλα δύο χτυπήματα με τον αγκώνα στο πρόσωπο, προκαλώντας της μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στα χέρια.

Τη σκηνή αντιλήφθηκε ο συγκάτοικος της γυναίκας 49 χρονών και όταν πήγε στο σημείο, ο κατηγορούμενος τον έσπρωξε στα σκαλιά της πολυκατοικίας, και τον χτυπούσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, προκαλώντας του θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής, εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ του κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κατηγορούμενος είχε διαφορές με το ζευγάρι, γιατί έκαναν θόρυβο, την ώρα που έκαναν γυμναστική στο διαμέρισμά τους και ο 61χρονος ενοχλείτο.

Επιπλέον ο κατηγορούμενος είπε σε ηλικιωμένη γειτόνισσά του και στη γυναίκα που την προσέχει που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, ότι ο άνδρας που χτύπησε, ήταν ψυχοπαθής με χαρτί ψυχιάτρου και η ίδια θα πεθάνει από το κρύο γιατί δεν πλήρωνε τα κοινόχρηστα.

Συγκατηγορούμενη του 61χρονου ήταν και η σύζυγός του η οποία κατηγορήθηκε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απλή σωματική βλάβη, αλλά αθωώθηκε, ενώ στην υπόθεση κατέθεσαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το ζευγάρι του επιτέθηκε πρώτο και η παθούσα επιτέθηκε φραστικά στην σύζυγό του. Επίσης είπε ότι είχε αγανακτήσει γιατί ο άνδρας και η γυναίκα έκαναν θόρυβο όταν έκαναν γυμναστική, θέμα για το οποίο κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία.

Τελικά, το ζευγάρι μετακόμισε από την πολυκατοικία, με ειδική άδεια, εν μέσω πανδημίας.