Συνεχίζεται μέχρι τις 31 Μαρτίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών η έκθεση με τίτλο «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 – Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών».

Η έκθεση είναι ενταγμένη στην ενότητα των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821 και περιλαμβάνει «Θησαυρούς» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι οποίοι σχετίζονται με τα τεκταινόμενα στην Αχαΐα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Την απαρτίζουν πίνακες ζωγραφικής, πορτρέτα αγωνιστών, γκραβούρες και αρχειακό υλικό από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο καθώς και βιβλία (λευκώματα, απομνημονεύματα αγωνιστών), τα οποία αφορούν κυρίως στην τοπική εκδοτική παραγωγή.

Στην έκθεση φιλοξενούνται επίσης τρία έγγραφα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τα Γενικά Αρχεία του κράτους, εκ των οποίων τα δύο από το παράρτημα της Πάτρας.

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και για κατόχους ενεργού πιστοποιητικού φυσικής ανοσίας.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 – 14.00, Τρίτη έως Παρασκευή: 18.00 – 21.00, Κυριακή, Δευτέρα και αργίες κλειστή.