Ανεβαίνουν τα κρούσματα γρίπης και στην Πάτρα, ύστερα από την αύξηση της διασποράς που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με γιατρούς που δέχονται κάθε τόσο τηλεφωνήματα από ασθενείς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε μία σημαντική αύξηση περιστατικών γρίπης και ειδικότερα της γρίπης τύπου Η3Ν2.

Η γρίπη αυτή προκαλεί έντονα συμπτώματα και οδηγεί σε ορισμένες περιπτώσεις στο νοσοκομείο. Τα κρούσματα αυτά έχουν ανησυχήσει την ιατρική κοινότητα αφού έχουν παρατηρηθεί κυρίως σε μικρά παιδιά, αλλά και σε ηλικιωμένους.

Το επιπλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχοντας κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δεν έκανε το εμβόλιο κατά της γρίπης και έτσι είναι αθωράκιστο μπροστά στην επέλαση αυτού του ιού.

Όπως λένε οι γιατροί χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την αντιμετώπιση της γρίπης αφού τα συμπτώματα της είναι σχεδόν ίδια με αυτά της Όμικρον, όμως, η θεραπεία είναι εντελώς διαφορετική.

Οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν όσοι εμφανίσουν τέτοια συμπτώματα και παράλληλα είναι αρνητικοί στα rapid τεστ για τον κορωνοϊό, είναι να συμβουλευτούν άμεσα τον γιατρό τους. Σημειώνουμε ότι η έξαρση της εποχικής γρίπης κρατάει συνήθως έως τα τέλη Μαρτίου.