Ποινική δίωξη σε φαρμακείο της Αχαΐας έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία της χώρας για την έκδοση πλαστών βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, μετά από την διενέργεια rapid test. Για το θέμα είναι ενήμερος μόνο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Ο κ. Σοφιανόπουλος δήλωσε στην εκπομπή του Max fm, «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» του Γιάννη Γεωργόπουλου μεταξύ άλλων δήλωσε : «Υπάρχει μια υπόθεση σε εξέλιξη, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε και εμείς, αλλά το παρακολουθούμε, όπως παρακολουθούμε διάφορα γεγονότα. Εσωτερικές διαδικασίες δικές μας, δεν αφορά στο Πειθαρχικό, από την ώρα, που είναι υπό διερεύνηση το θέμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το φαρμακείο είναι ένοχο».

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταμάτησαν μόνο στο παραπάνω φαρμακείο, αλλά αφορούσαν και άλλο φαρμακείο της Πάτρας, που δεν προχωρά σε εκτέλεση συνταγών,γιατί δεν έχει σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία, λόγω... αμαρτωλού παρελθόντος.

Ωστόσο, δεν σταματά εδώ το συγκεκριμένο φαρμακείο, αλλά παίρνει τα προσωπικά δεδομένα πελατών του και τα δίνει σε άλλα φαρμακεία, προκειμένου να εκτελεστούν οι συνταγές, παραβιάζοντας έτσι τον κώδικα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που υπάρχουν από περίοικους, ότι δεν τηρεί βασικούς κανόνες, μεταξύ αυτών στον τρόπο και το ωράριο που διενεργεί τα rapid test και μια σειρά ακόμη ζητημάτων (μοιράζει σουβλάκια, μελομακάρονα, βάζει μουσική κτλ), με τον κ. Σοφιανόπουλο να επισημαίνει: «Θα έλεγα με στενοχώρια μου δυστυχώς από την Περιφέρεια που είναι αρμόδια για διάφορα ζητήματα για το συγκεκριμένο φαρμακείο και για λόγους που δεν έχω κατανοήσει, δεν ενεργεί έτσι όπως θα έπρεπε να ενεργεί. Και οι καταγγελίες που έχουμε κάνει, όσον αφορά τα rapid test είναι από τα τέλη Οκτωβρίου και οι καταγγελίες για τα υπόλοιπα εδώ και ένα μήνα. Και είναι επανειλημμένες και εγγράφως και προφορικές και διαδικτυακές και με όποιο τρόπο μπορούμε».

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το εν λόγω φαρμακείο βρίσκεται σε πειθαρχική διαδικασία και μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σοφιανόπουλο έχει επικαλεστεί και μάρτυρα αστυνομικό.