Ο Νίκος Νικολόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 "Με αφορμή της δημόσιας τοποθέτησης και παραδοχής, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Πατρέων για παρακράτηση των εισπραχθέντων, Ανταποδοτικών Τελών από τις Ιδιωτικές Εταιρείες Προμήθειας Ενέργειας, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα, την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο.

Ελπίζω ο κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗΣ, να μην επιλέξει για άλλη μια φορά την Ένοχη Σιωπή που τον διακρίνει, εξυπηρετώντας πιθανόν και κομματικά γραμμάτια του Κ.Κ.Ε. σε ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Για να «ανθίσει» η αλήθεια και να μάθουν επιτέλους οι Δημότες, ποιοι βάζουν πλάτη στην είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στο Δήμο Πατρέων.   

Κύριε Δήμαρχε,

Σε άρθρο στο τοπικό τύπο στις 10/3/2022, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Πλέσσας δηλώνει ότι, μετά το εξώδικο που έστειλε ο Δήμος Πατρέων, για παρακράτηση των Ανταποδοτικών Τελών από ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιες ανταποκρίθηκαν και άμεσα τα κατέβαλαν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα ήθελα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ»,  να μας ενημερώσετε και επίσημα, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την Συνεδρίασή του στις 11/3/2022, όσο και τους Δημότες στα παρακάτω ερωτήματα:

  1.   Ποιες ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα Ανταποδοτικά Τέλη στο Δήμο Πατρέων, τα ποσά ανά εταιρεία και το χρόνο μη καταβολής.
  2.     Σε ποιες έχουν ήδη αποσταλεί εξώδικα από το Δήμο, και τι προτίθεστε να κάνετε εάν δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους άμεσα.
  3.   Για ποιο λόγο δείχνετε ως Δήμος, επιλεκτική δράση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις ρεύματος μόνο προς την ΔΕΗ και όχι και στις άλλες ιδιωτικές εταιρείες. Μήπως έχετε κάποια εντολή από τον Κομματικό σας φορέα;
  4.   Θα υιοθετήσετε τη δημόσια πρόταση του γνωστού συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Κανελλόπουλου Θεόδωρου, για είσπραξη των Ανταποδοτικών Τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου Ν.429/3.9.1976, ή θα βάλλεται πλάτη για άλλη μία φορά, στις προθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για παραχώρηση σε Ιδιωτικές Εισπρακτικές Εταιρείες; ".