Μέσω skype εμφανίστηκε στην εκπομπή “Super Κατερίνα” o Νίκος Ορφανός.

Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στους δυο προφυλακισμένους συναδέλφους του Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας πως πρόκειται για κακοποιητικές συμπεριφορές που αγνοούσε αλλά πλέον ήρθε η ώρα να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα.

«Δεν έχει τύχει να συνεργαστώ ούτε με τον Πέτρο Φιλιππίδη ούτε με τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους γνωρίζω μέσα από καλλιτεχνικές συναναστροφές και παραστάσεις. Ομολογουμένως είναι πάρα πολύ θλιβερό αλλά όπως είπατε και εσείς είναι μια ευκαιρία να ξεσκαρτάρουμε τα πράγματα και να επαναπροσδιορίσουμε τους κώδικες συμπεριφοράς. Οι συμπεριφορές αλλάζουν, οι αξίες επαναπροσδιορίζονται. Είμαστε σε μια μεταβατική εποχή που πρέπει λίγο να μάθουμε να φερόμαστε διότι οι αντοχές και ανοχές των ανθρώπων δεν είναι αυτές που ήταν σε παλαιότερες εποχές.

Οι νέοι συνάδελφοι δεν ανέχονται και καλά κάνουν. Η εργασιακή αξιοπρέπεια, ότι επάγγελμα και να κάνεις, είναι αδιαπραγμάτευτη… Πρέπει να τα ξαναμάθουμε αυτά τα πράγματα. Είναι κακοποιητικές συμπεριφορές που τις αγνοούσαμε. Έχουν να κάνουν με το ποινικό δίκαιο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να επέμβει και να τις ξεσκαρτάρει. Το θέατρο όμως δεν δέχεται πλήγμα μόνο από τις προσωπικές συμπεριφορές αλλά και από πολλά άλλα. Αντέχουμε όμως, δημιουργούμε και δεν το βάζουμε κάτω»