Υπενθυμίζεται ότι την 11η Μαρτίου 2022 ολοκληρώνεται η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για τη σύνταξη του Δελτίου στοιχείου άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς –ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ για την ένταξη του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Για τη σύνταξη του δελτίου η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς, κοινότητες, μεμονωμένα άτομα, «παλιούς Καρναβαλιστές», εκπροσώπους πληρωμάτων, συλλόγους και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν προσφέροντας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους για τον σκοπό αυτό που είναι η ανάδειξη και η διαφύλαξη του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την 11 Μαρτίου 2022 να αποστείλουν αίτημα στο e-mail: [email protected] carnivalpatras.gr με θέμα: Συμμετοχή για την σύνταξη του Δελτίου στοιχείου άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς –ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. Επίσης στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνεται το πεδίο/α του Δελτίου που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν και είναι ικανοί να επεξεργαστούν και να συνεισφέρουν στην συμπλήρωσή του/τους λόγω γνώσεων, κατοχής υλικού ή διάθεσης για έρευνα π.χ. βιβλιογραφίας ή αρχείων. 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους στα Παλαιά Σφαγεία και θα οριστεί επιτροπή σύνταξης του Δελτίου με συντονιστή έναν ειδικό. Η επιτροπή θα επεξεργαστεί και θα συνθέσει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την σύνταξη και κατάθεση του Δελτίου στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ από 1 έως 31 Μαΐου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε: https://ayla.culture.gr/purpose/diadikasia_eggrafis/πατρινο