Το υψηλότερο ποσό δωρεών που έχει δοθεί εώς σήμερα στην Ουκρανία δώρισε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο διάσημος ηθοποιός φέρεται να δώρισε 10 εκατ. δολάρια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, είναι τραγικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ukrinform, η δωρεά του προορίζεται και για ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ηθοποιός που αγάπησε το κοινό παγκοσμίως από τον ρόλο του στον θρυλικό «Τιτανικό» έχει ρίζες από την χώρα, που δέχεται αυτές τις ημέρες επίθεση.

Βλέποντας τη χώρα της γιαγιάς του να «τραυματίζεται» καθημερινά από τα ρωσικά πυρά, δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μείνει άπραγος. Η γιαγιά του γεννήθηκε στην Οδησσό, μια πόλη που βομβαρδίστηκε κι εκείνη σφοδρά τις τελευταίες εβδομάδες. Μετανάστευσε στη Γερμανία το 1917 και εκεί, γεννήθηκε η μητέρα του ηθοποιού.

Η δωρεά από τον 47χρονο ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ταμείο του Βίσεγκραντ, σύμφωνα με το Polish News. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Ταμείο εργάζεται για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στις τέσσερις χώρες καθώς και σε άλλες, «ιδιαίτερα στις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», αναφέρει. Το Ταμείο το κάνει αυτό «χρηματοδοτώντας επιχορηγήσεις και απονέμοντας υποτροφίες και κατοικίες καλλιτεχνών μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού του». Ο ιστότοπος λέει ότι το ταμείο είχε ετήσιο προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ, που του έδιναν οι τέσσερις κυβερνήσεις, που σημαίνει ότι η δωρεά του Ντι Κάπριο έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσό.

Πηγή: protothema.gr