Η αστυνομία στο Πακιστάν αναζητά έναν άνδρα που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε την επτά ημερών κόρη του καθώς ήθελε το πρωτότοκο παιδί του να είναι αγόρι.

Το μωρό που ονομαζόταν Τζανάτ, που σημαίνει ‘παράδεισος’ στα Ουρντού, δέχθηκε χθες πολλές σφαίρες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης Μιανγουάλι στο κεντρικό Πακιστάν, και συγγενής του μωρού.

«Γεννήθηκε ένα κοριτσάκι…εξοργίστηκε», δήλωσε ο Χινταγιατουλάχ Χαν, θείος της μητέρας του μωρού, στο Reuters, αναφερόμενος στον πατέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Τζανάτ δέχθηκε πέντε σφαίρες και σκοτώθηκε ακαριαία. «Προσπαθούμε να συλλάβουμε τον κατηγορούμενο, που παραμένει ασύλληπτος», δήλωσε αστυνομικός.
Δημόσια κατακραυγή για τη δολοφονία στο Πακιστάν

Η δολοφονία προκάλεσε δημόσια κατακραυγή ιδιαίτερα αφού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του μωρού μερικά λεπτά μετά τους πυροβολισμούς και στη συνέχεια από την κηδεία του.

«Και συνεχίζουν να αναρωτιούνται ποια είναι τα δικαιώματα των γυναικών; Για ποιο λόγο χρειαζόμαστε να χρειαζόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών; Για ποιο λόγο εορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας;», ανέφερε η Φατίμα Σουχάιλ, χρήστης του Twitter. «Για ποιο λόγο της αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ζήσει;».

Οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι κορίτσια και γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά βία για μια σειρά από λόγους στο Πακιστάν, που βρίσκεται τρεις θέσεις από το τέλος στον δείκτη χάσματος μεταξύ των φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2021.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η θανάτωση νεογέννητων κοριτσιών είναι επίσης διαδεδομένη, σύμφωνα με τις οργανώσεις αυτές.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η πλειονότητα των 500 και πλέον νεκρών βρεφών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν στο νότιο τμήμα της χώρας, ήταν κορίτσια, σύμφωνα με Φαϊζάλ Εντί, επικεφαλής της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης κοινωνικής πρόνοιας στην πόλη.