Το καρναβάλι του αλκοόλ και της μέθης ήταν αυτό που γιόρτασε τις περασμένες ημέρες η Πάτρα και οι χιλιάδες επισκέπτες του.

Το συμπέρασμα αυτό μπορεί να εξάγει κανείς μέσα από τις διακομιδές του ΕΚΑΒ, αλλά και τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Ερυθρός Σταυρός, στον χώρο του Εσπέρου που είχε καταλύσει από το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr το ΕΚΑΒ από το βράδυ της Παρασκευής έως το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας έφτασε τις 98 διακομιδές στα νοσοκομεία της Πάτρας. Τα περιστατικά αυτά αφορούσαν είτε μέθη, είτε χρήση ουσιών.

Όμως αρκετή δουλειά είχαν και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στον χώρο του Εσπέρου, αλλά και στους γύρω δρόμους του κέντρου, μέσα από τις περιπολίες που έκαναν το Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα ο Ερυθρός Σταυρός αντιμετώπισε 140 συνολικά περιστατικά, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν την αυξημένη χρήση αλκοόλ. Παράλληλα, πέντε περιστατικά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Αυτό που φάνηκε μέσα από την αυξημένη κινητικότητα που είχαν τόσο ο Ερυθρός Σταυρός, όσο και το ΕΚΑΒ, παρά την ακύρωση των παρελάσεων και τον λιγότερο κόσμο που ήρθε σε σύγκριση με τα προηγούμενα καρναβάλια στην Πάτρα, ήταν ότι το αλκοόλ έδωσε και πήρε.

Όχι μόνο στους δρόμους και στις πλατείες της Πάτρας ή από τους επισκέπτες, αλλά και στα μαγαζιά, με τον κόσμο να δείχνει «αγριεμένος» ως προς αυτό το ζήτημα. Αποτέλεσμα προφανώς των μέτρων, της καραντίνας, της πανδημίας και όλων αυτών που έχουμε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια.