Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε παρουσίασε πρόσφατα τη συλλογή του «Love Parade» για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 και μια συνεργασία με την adidas που κυριάρχησαν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Στην πιο πρόσφατη επίδειξή του, ο σχεδιαστής μίλησε επίσης για τις απόψεις του για την ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, «House of Gucci», στην οποία πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος του φίλος και πρόσωπο του οίκου μόδας, Τζάρεντ Λέτο.

Ο Μικέλε υπενθύμισε στους θαυμαστές ότι ξεκίνησε στην εταιρεία όταν ήταν 30 ετών, «και τώρα είναι σχεδόν 50» όπως είπε.
«Θέλω να πω ότι γνώρισα πολλούς ανθρώπους που συνεργάζονταν με την οικογένεια και ήταν τόσο εκλεπτυσμένοι, ήταν καλλιτέχνες και συλλέκτες...

Μιλούσαν καλά αγγλικά, όλοι οι άντρες φαίνονταν τόσο όμορφοι και εκλεπτυσμένοι, ο ένας ήταν μεγάλος σταρ του κινηματογράφου στην Ιταλία» είπε αναφερόμενος στον πατριάρχη της οικογένειας Ροντόλφο Γκούτσι ο οποίος ήταν διάσημος ηθοποιός του κινηματογράφου.
Αναφερόμενος στον ρόλο του Πάολο Γκούτσι που ενσάρκωσε ο Λέτο στην ταινία, ο Μικέλε θυμήθηκε τη σχέση του με τον Ιταλό σχεδιαστή, επιχειρηματία και αντιπρόεδρο του οίκου.
«Πόσο όμορφος ήταν ο Πάολο [Γκούτσι], πόσο δημιουργικός και πόσο όμορφα μιλούσε... αυτή είναι η πραγματικότητα». Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η απεικόνιση της οικογένειας από τον Ρίντλεϊ Σκοτ του φάνηκε «αρκετά παράξενη».
Ο Αλεσάντρο Μικέλε μπορεί να έχει τις δικές του απόψεις για το πώς παρουσιάστηκε η οικογένεια Γκούτσι στην ταινία, γνωρίζει όμως καλά το Χόλιγουντ.

«Μια ταινία είναι πάντα κάτι που έχει άποψη, αλλά μου άρεσε που είναι ξεκάθαρο ότι η Gucci είναι ισχυρή, είναι κάτι που δεν ανήκει στη μόδα, αλλά στη φαντασία του κόσμου. Μπορούν να δημιουργήσουν κάτι εντελώς νέο, με την ιστορία της οικογένειας, με όλους τους διάσημους ηθοποιούς, ένας από τους οποίους είναι φίλος μου, αυτή είναι η απόδειξη ότι η Gucci είναι ποπ» επισήμανε.