Ευχαριστημένοι είναι σε γενικές γραμμές οι επαγγελματίες και ο κλάδος εστίασης από τον κόσμο που ήρθε στην Πάτρα και από την κίνηση που είχαν τα μαγαζιά τους.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννη Σπυρόπουλο ο κόσμος ήταν περισσότερος από τις προσδοκίες των επαγγελματιών και το αναμενόμενο.

«Πήγαμε σε γενικές γραμμές αρκετά καλά. Τα μαγαζιά δούλεψαν, η εστίαση ανάσανε και η πόλη πήρε ζωή μέσα από το καρναβάλι της κάτι που το είχε ανάγκη.

Το θετικό είναι ότι από πλευράς ποιότητας κόσμου τα πράγματα κύλησαν καλά αφού οι περισσότεροι από τους επισκέπτες μπορεί να ήταν νεαροί, όμως, δεν δημιουργήθηκαν ούτε επεισόδια, ούτε παρεμφερή συμβάντα». 

Ούτε φέτος όμως αποφεύχθηκαν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες, στις σκάλες και στους πεζόδρομους. «Αυτό είναι αποτέλεσμα της κοσμοσυρροής που υπάρχει αυτές τις μέρες στην Πάτρα.

Το ζήτημα είναι μαζί με τις γεμάτες πλατείες να γεμίζουν τα μαγαζιά και φέτος μπορώ να πω ότι τα μαγαζιά δούλεψαν. Όμως σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ασυδοσίας που θέλει τους νεαρούς επισκέπτες να αγοράζουν μαυροδάφνες και ποτά αμφιβόλου ποιότητας από πωλητές που στήνονται σε διάφορα σημεία του κέντρου».

Ένα ακόμα στοιχείο του τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού, ήταν και το εξής:

«Λόγω της ακύρωσης των παρελάσεων ο κόσμος κινήθηκε κυρίως στο κέντρο. Δούλεψαν δηλαδή κυρίως τα μαγαζιά που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας και στα στέκια της νεολαίας, παρά τα περιφερειακά καταστήματα που άλλες χρονιές προσέλκυαν κόσμο λόγω των παρελάσεων.

Τέλος, η εστίαση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ ανταποκρίθηκε στον ρόλο της στο Πατρινό Καρναβάλι: «Τα μαγαζιά προσέφεραν καλές υπηρεσίες στον κόσμο από κάθε πλευρά. Δεν γνωρίζω αν υπήρξαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, αλλά και να υπήρξαν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

Το καρναβάλι δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία. Είναι χαρά, είναι διασκέδαση και ζωή για την Πάτρα και είναι σημαντικό ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες δείξαμε ότι πράγματι είμαστε η πρωτεύουσα του καρναβαλιού».